Subsessies

Donderdag 25 mei 2023

Tijdens de Connected Construction Conference zullen er van 13:00 tot 16:00 uur drie rondes plaatsvinden waarin subsessies bijgewoond kunnen worden. Op deze pagina leest u meer over de verschillende sessies. Bij het aanmelden vragen we alvast welke sessies uw voorkeur hebben, maar dat is alleen voor de zaalindeling en planning van de sessies. Op de dag zelf kunt u beslissen welke sessies u wil bezoeken.

Van pen en papier naar efficiënte bouwprocessen met Viewpoint Field View

Viewpoint Field View is een cloudgebaseerde & offline mobiele oplossing om álle taken & formulieren die op de bouw aangemaakt en ingevuld moeten worden (persrapporten, NEN3140, enz) digitaal vast te leggen en de gegevens borging & dossiervorming en nog veel meer te verbeteren. Volg deze sessie om te leren hoe u pen- en papier op locatie kunt elimineren om de productiviteit te verhogen & kwaliteit kunt waarborgen.

Hoe Trimble en Microsoft samenwerken aan de bouw van de toekomst

Strategische sessie door Jennifer Lin, senior vice president en chief platform officer bij Trimble, over de Trimble Construction Cloud en hoe het platform projectteams in staat stelt om te ontwerpen, te bouwen en samen te werken met het live delen van data.

Het SketchUp ecosysteem: van het totaalplaatje tot de kleinste details

Met een SketchUp krijg je niet alleen een 3D modelleerapplicatie, maar een volledige suite van verbonden tools die je helpen jouw concepten te definiëren, verfijnen en actualiseren. Leer in deze sessie ook hoe u uren kunt besparen door nauwkeurig en efficiënt uw Revit modellen om te zetten in geoptimaliseerde SketchUp geometrie.

Van chaos naar harmonie: projectmanagement met Viewpoint For Projects

Maak in deze sessie kennis met een beheersysteem voor bouwdocumenten dat projectdocumentatie vereenvoudigt. Deel, controleer en werk samen aan bouwprojectdocumenten en -tekeningen met revisiecontrole.

Mechanical engineering workflow

Ontdek in deze sessie hoe u nog beter kunt engineeren en zo tijdwinst kunt boeken. We laten de complete workflow zien; van principeschema, tot ontwerp, tot beheer, waarbij de nieuwste Mechanical functies in Stabicad for AutoCAD én Stabicad for Revit aan bod komen. Ook bespreken we het belang van uniforme data en uitwisselingsformaten en de rol van Trimble Connect.

Electrical engineering workflow

Ontdek in deze sessie hoe u nog nog beter kunt engineeren en zo tijdwinst kunt boeken. Alle nieuwste Electrical functies in Stabicad for AutoCAD én Stabicad for Revit komen aan bod. En we presenteren -voor het eerst in Nederland- ProDesign: extreem gebruiksvriendelijke en intuitieve 2D ontwerp- en rekensoftware.

Kwaliteitsborging in de bouw: digitalisering als oplossing

Bewoners en gebruikers willen duurzame en veilige gebouwen; de overheid wil op haar beurt meer toezicht en controle in de bouw. Maar hoe documenteer je gemaakte afspraken én werkzaamheden goed? Hoe kunnen processen slim en gezamenlijk gedigitaliseerd worden? Dit en meer in de sessie over kwaliteitsborging.

BIM to Field met Spot de robothond, Scanning en Layout

Volg deze sessie om Spot in actie te zien en meer te weten te komen over de autonome werking van Spot met Trimble's 3D data capture technologie voor een complete kant-en-klare oplossing voor het automatisch vastleggen van bouwdata in het veld.

Construction Content voor tekenaars en fabrikanten

Alles over de beslissende rol van up-to-date content in BIM-projecten. Hoe zorgt MEPcontent ervoor dat er up-to-date content beschikbaar is van de producten die de designer nodig heeft? MEPcontent: het platform waar de fabrikant zijn product wereldwijd onder de aandacht brengt en waar de MEP-engineer alles beschikbaar heeft voor het BIM-project.

Connected Construction in de praktijk bij VolkerWessels

Neem een kijkje in de keuken bij VolkerWessels. Hoe zorgen ze er bij VolkerWessels voor dat de juiste mensen op het juiste moment toegang hebben tot de juiste gegevens? Hoe heeft VolkerWessels de uitdagingen van hun digitale transformatietraject geidentificeerd en overwonnen?

Van concept naar productie met Tekla Structures

Tekla Structures is 3D BIM-software voor het ontwerpen, detailleren, plannen, coördineren en beheren van een BIM, waarbij het mogelijk is direct én automatisch de productiegegevens voor staal-, hout -, betonbouwers of aannemers te genereren. In deze sessie, verzorgd door Construsoft, worden onder meer algemene product-updates en gebruikerstips gedeeld.

Civiele workflow: van haalbaarheidsplan tot voltooiing

Ontdek in deze sessie onze software voor civiele techniek en -bouw. Quadri biedt een samenwerkingsplatform voor infrastructuurprojecten, zoals wegen en spoorwegen. En Quantm bevat haalbaarheidsplanningstools om ingenieurs te helpen bij het definiëren en optimaliseren van routes van A naar B. Genoeg te leren voor iedereen die werkt aan infraprojecten.

Klantervaringen

Belgische en Nederlandse klanten zullen hun ervaringen met verschillende Trimble producten delen, zoals Viewpoint Field View, Viewpoint For Projects, Tekla Structures, Stabicad en Trimble Connect.