Kennissessies

Donderdag 25 mei 2023

De Connected Construction Conference zat ook in 2023 weer boordevol kennissessies met als thema - digitale transformatie.

Van pen en papier naar efficiënte bouwprocessen met Viewpoint Field View

Viewpoint Field View is een cloudgebaseerde & offline mobiele oplossing om álle taken & formulieren die op de bouw aangemaakt en ingevuld moeten worden (persrapporten, NEN3140, enz) digitaal vast te leggen en de gegevens borging & dossiervorming en nog veel meer te verbeteren. Volg deze sessie om te leren hoe u pen- en papier op locatie kunt elimineren om de productiviteit te verhogen & kwaliteit kunt waarborgen.

Hoe Trimble en Microsoft samenwerken aan de bouw van de toekomst

Strategische sessie door Jennifer Lin, senior vice president en chief platform officer bij Trimble, over de Trimble Construction Cloud en hoe het platform projectteams in staat stelt om te ontwerpen, te bouwen en samen te werken met het live delen van data.

Het SketchUp ecosysteem: van totaalplaatje tot de kleinste detailsMet een SketchUp krijg je niet alleen een 3D modelleerapplicatie, maar een volledige suite van verbonden tools die je helpen om jouw concepten te definiëren, te verfijnen en te actualiseren. Leer in deze sessie hoe u uren kunt besparen door nauwkeurig en efficiënt uw Revit modellen om te zetten in geoptimaliseerde SketchUp geometrie en deze weer om te zetten in een communicatiemodel.

Van chaos naar harmonie: projectmanagement met Viewpoint For Projects

Maak in deze sessie kennis met een beheersysteem voor bouwdocumenten dat projectdocumentatie vereenvoudigt. Deel, controleer en werk samen aan bouwprojectdocumenten en -tekeningen met revisiecontrole.

Mechanical engineering workflow

Ontdek in deze sessie hoe u nog beter kunt engineeren en zo tijdwinst kunt boeken. We laten de complete workflow zien; van principeschema, tot ontwerp, tot beheer, waarbij de nieuwste Mechanical functies in Stabicad for AutoCAD én Stabicad for Revit aan bod komen. Ook bespreken we het belang van uniforme data en uitwisselingsformaten en de rol van Trimble Connect.

Electrical engineering workflow

In deze sessie geven wij u tips en tricks om nog meer uit de Stabicad software te halen. We zullen ProDesign ontwerp- en rekensoftware presenteren. Ook zal Trimble Connect, Elektro Besturing en E-learning aanbod komen.

Kwaliteitsborging in de bouw: digitalisering als oplossing

Bewoners en gebruikers willen duurzame en veilige gebouwen; de overheid wil op haar beurt meer toezicht en controle in de bouw. Maar hoe documenteer je gemaakte afspraken én werkzaamheden goed? Hoe kunnen processen slim en gezamenlijk gedigitaliseerd worden? Dit en meer in de sessie over kwaliteitsborging.BIM to Field met Spot de robothond, Scanning en Layout

Volg deze sessie om Spot in actie te zien en meer te weten te komen over de autonome werking van Spot met Trimble's 3D data capture technologie voor een complete kant-en-klare oplossing voor het automatisch vastleggen van bouwdata in het veld.

Construction Content voor tekenaars en fabrikanten

Alles over de beslissende rol van up-to-date content in BIM-projecten. Hoe zorgt MEPcontent ervoor dat er up-to-date content beschikbaar is van de producten die de designer nodig heeft? MEPcontent: het platform waar de fabrikant zijn product wereldwijd onder de aandacht brengt en waar de MEP-engineer alles beschikbaar heeft voor het BIM-project.

Connected Construction in de praktijk bij VolkerWessels

Neem een kijkje in de keuken bij VolkerWessels. Hoe zorgen ze er bij VolkerWessels voor dat de juiste mensen op het juiste moment toegang hebben tot de juiste gegevens? Hoe heeft VolkerWessels de uitdagingen van hun digitale transformatietraject geidentificeerd en overwonnen?

BIM voor het gehele bouwproces

Digitaliseren in de bouw biedt vele voordelen. Denk aan altijd de laatste projectinformatie binnen handbereik hebben. Of een betere communicatie en samenwerking met projectpartners. Belangrijk hierbij is het gebruik van BIM, wat ervoor zorgt dat iedereen inzicht heeft in hetzelfde 3D-model. Construsoft legt in deze sessie uit hoe BIM-software slim kan worden ingezet in het complete bouwproces. Zowel SketchUp, Tekla Structures als Trimble Connect komen hierbij aan bod.

Civiele workflow: van haalbaarheidsplan tot voltooiing

Ontdek in deze sessie onze software voor civiele techniek en -bouw. Quadri biedt een samenwerkingsplatform voor infrastructuurprojecten, zoals wegen en spoorwegen. En Quantm bevat haalbaarheidsplanningstools om ingenieurs te helpen bij het definiëren en optimaliseren van routes van A naar B. Genoeg te leren voor iedereen die werkt aan infraprojecten.

Innovaties uit de praktijk met Cordeel, EEG en Willy Naessens

Niet een, niet twee, maar drie grote spelers aan het woord! Echte verhalen uit de praktijk over echte projecten. Hoe gebruiken zij nieuwe technologische oplossingen voor enkele van de moeilijkste uitdagingen in de sector? Hoe word je de snelste bouwer? Cordeel, EEG en Willy Naessens praten u ieder bij over BIM, digitalisering, data en tools.Praktijkervaringen van installateurs Pola en Megens

In deze sessie laten wij onze klanten hun ervaringen delen. Zowel Pola als Megens zetten al jarenlang Stabicad in voor hun ontwerp- en rekenwerk. Sindskort gebruiken zij ook Viewpoint Field View en Viewpoint For Projects. Verwacht eerlijke verhalen vanuit de praktijk.

Willy Naessens
VolkerWessels
Borg4
Design8
Cordeel
Ago
Construsoft
Triple Solar
EEG
Visser Assen
Robot verwarming
Pola
Megens
DigiBase